Pasta

Het Italiaanse deeggerecht ‘pasta’ is gemaakt van harde tarwe. Tegenwoordig heb je meer opties in pasta en kun je in de supermarkt kiezen voor een glutenvrije, meergranen of spelt variant. Maak er heerlijke gerechten mee en kies voor een tomaten- room of pesto sausje.

Pasta met kip, tomaatjes en spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Heerlijk pastarecept van penne in een romige saus met kaas en pijnboompitten

Risoni met balsamico kip
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 4 personen
  • **

Deze pasta in de vorm van rijst is lekker licht en smaakt heerlijk met deze gegrilde kip en courgette

Pasta met spinazie en kabeljauw
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 15 oventijd
  • 2 personen
  • **

Romige pasta met spinazie en een stukje kabeljauw uit de oven met een krokant korstje

Spinaziesalade met kaasschnitzel
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 2 personen
  • *

Frisse maaltijdsalade met pasta en een smeuïge kaasschnitzel

Pastasalade met aardbeien en avocado
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Deze vegetarische maaltijdsalade met pasta, aardbeien en avocado vult goed en staat binnen 20 minuten op tafel

Paella spaghetti
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 2-3 personen
  • **

Paella zonder rijst maar met spaghetti eenzelfde lekkere saus met garnalen en saffraan

Pastasalade met zalm en gegrilde groenten
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • *

Deze heerlijke pastasalade met gerookte zalm en lekker veel groenten is een fris gerecht voor bij de bbq of gewoon als zomers hoofdgerecht

Spaghetti milanese
  • Hoofdgerecht
  • 45 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke pastagerecht met tomatensaus met ham en champignons

Pasta met broccoli en zalmballetjes
  • Hoofdgerecht
  • 60 min
  • 4 personen
  • **

Romige pasta met broccoli en heerlijke gehaktballetjes gemaakt van zalm

Lasagne pompoen geitenkaas
  • Hoofdgerecht
  • 20 min + 30 oventijd
  • 3 personen
  • **

Vegetarische lasagne met blokjes pompoen en champignons met zachte blokjes geitenkaas

Pasta met asperge en krokante zalm
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Romige pasta met groene asperges met een lekker stukje zalm met krokant korstje

Lasagne uit de pan
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 25 bakken
  • 2-3 personen
  • **

Deze lasagne met gehakt en ricotta maak je makkelijk zonder oven maar in de pan

Pasta met paprikasaus
  • Hoofdgerecht
  • 35 min
  • 4 personen
  • **

Tagliatelle in een romige saus van gegrilde paprika en kaas, een makkelijk en lekker vegetarisch recept!

Pasta Carbonara met Chorizo
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • **

Een twist op de klassieke pasta carbonara door de toevoeging van chorizo en yoghurt voor een spicy en frisse smaak.

Pasta met kip en romige spinazie
  • Hoofdgerecht
  • 25 min
  • 2 personen
  • **

Hmmm een heerlijke combi van pasta met stukjes kip in een romige saus van kruiden roomkaas

Italiaanse tortelloni salade
  • Hoofdgerecht
  • 20 min
  • 4 personen
  • *

Geef een Italiaanse twist aan je maaltijdsalade met verse tortelloni en groene asperges gewikkeld in serranoham

Spaanse pastasalade
  • Hoofdgerecht
  • 30 min
  • 4 personen
  • *

Waan je in Spanje met deze pittige pastasalade met chorizo, manchego kaas en olijven.

Pastaschotel met bloemkool
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 oventijd
  • 2 - 3 personen
  • **

Romige pasta uit de oven met bloemkool en een lekker korstje van cashewnoten

Salade met gevulde puntpaprika
  • Hoofdgerecht
  • 30 min + 20 oventijd
  • 4 personen
  • **

Lichte maaltijdsalade van gevulde puntpaprika met mozzarella op bedje van sla en pasta

Pasta met kip en mascarponesaus
  • Hoofdgerecht
  • 40 min
  • 4 personen
  • **

Heerlijke pasta in een romige saus met blokjes kip en paprika

Herfstige pasta met geroosterde pompoen
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 30 min oventijd
  • 2 personen
  • **

Luid het seizoen smaakvol in met deze pasta met pompoen, spekjes, rucola, pecannoten en geitenkaas.

Ravioli met prei ovenschotel
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 10 oventijd
  • 2 a 3 personen
  • **

Comfortfood: romige pastaschotel met prei, spek en gevulde pasta.

Pastaschotel caprese
  • Hoofdgerecht
  • 25 min + 20 oventijd
  • 3 personen
  • *

Alle ingrediënten van een salade caprese gecombineerd in een lekkere ovenschotel met pasta

Pasta a la Roberto
  • Hoofdgerecht
  • 50 min
  • 2 a 3 personen
  • ***

Dit Italiaanse recept maakte Roberto uit Tollo voor mij tijdens onze foodtour door Abruzzo